bio

[Nederlandse versie] [English version]

Ik ben geboren in Amsterdam op 22 juni 1978. Ik heb vanaf de eerste klas lagere school op de Vrije School gezeten, eerst in Amstelveen op de Parcivalschool en later in Amsterdam, op de Geert Grote school. Op dit moment woon ik in Amstelveen, samen met mijn vrouw, onze twee zoons en onze kat.

Werk

Sinds 2004 sta ik voor de klas als docent Nederlands 2e graad. Na het behalen van mijn diploma heb ik 5 jaar op kantoor gewerkt in de IT (administratieve medewerker 3e lijn). In mijn tijd op kantoor heb ik veel geleerd over digitalisering, communicatie en IT. Sinds schooljaar 2012-2013 ben ik aan de slag gegaan als ICT-coördinator en sinds schooljaar 2015-2016 als bovenschools projectleider ICT en Onderwijs.

Je vindt me natuurlijk ook op Twitter en LinkedIn waar ik graag met je in gesprek ga. Mijn publicaties over innovatie, ICT en onderwijs vind je op deze site en op Medium.

Muziek

Al geruime tijd ben ik een enorme metalhead. Vanaf mijn 14e ongeveer is het begonnen met Death en Malevolent Creation (dank je wel Michiel! 🙂 ). Daarna heb ik ook het ‘standaardpaadje’ langs Guns ’n Roses, Pantera, Metallica en Megadeth bewandeld, maar dat was meer voor de vorm.

Naast metal zijn er ook nog andere genres en componisten waar ik van houd. Het is allemaal ooit begonnen met The Beatles (vooral het werk na India! 🙂 ), John Lennon, E.L.O., Harry Sacksioni, Randy Newman en meer van die bands en artiesten uit de jaren 60, 70 en 80. Verder houd ik enorm veel van bepaalde elektronische muziek (Boards of Canada, Ulver, Amon Tobin, Aphex Twin), minimale muziek zoals gecomponeerd door onder andere Simeon ten Holt en Philip Glass en traditionele Indiase muziek.

Drummen

Na negen jaar dwarsfluit spelen, ben ik gaan drummen. Drummen is mijn absolute passie geworden. Ik begon als autodidact, maar dankzij een paar goede drumvrienden was er altijd informatie, inspiratie en ondersteuning om me heen. Na veel rotzooien in oefenruimtes en spelen in mijn eerste bandjes besloot ik les te nemen. Zodoende ben ik nu al een aantal jaar een trotse student van Marcel van Weerdenburg en zijn aanwijzingen en kennis waren en zijn nog steeds van onschatbare waarde.

Boeddhisme

Toen ik wat ouder werd kwam ik via een goede vriend in aanraking met het Tibetaans Boeddhisme. Het boeddhisme verenigt alles wat ik in mijn leven tegenkom en waarvan ik denk dat het belangrijk en waardevol is. Sinds 2004 ben ik student van Sogyal Rinpoche en sinds 2007 webmaster voor Rigpa Nederland.